Airco certificering

De koelmiddelen in airco’s en warmtepompen zijn zeer schadelijk voor het milieu. Daarom is het wettelijk verplicht om een airco en warmtepomp te laten installeren en onderhouden door een STEK erkende f-gassen installateur.

 

 

STEK erkende airco installateurs kunnen deze specialistische handelingen uitvoeren.

Deze specialisten hebben veel tijd en geld geïnvesteerd in deze certificering. Na het afleggen van een officieel examen wordt het certificaat officieel verkregen.

Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • Airco monteurs besteden tijd aan het behalen van het F-gassen examen en houden deze kennis op pijl door geregeld bij te leren
  • Investeren in de juiste, en in goede staat verkerende gereedschappen en meters. Tevens dienen deze gereedschappen gekeurd te zijn. 
  • Het voeren van een meer uitgebreide administratie.

Iedereen mag installeren, het in bedrijf nemen van het systeem mag niet iedereen.

Wanneer u een airco of warmtepomp wilt laten installeren of onderhouden is het aan te raden dat u goed oplet dat u te maken heeft met een airco installateur met STEK-certificering.

SmartSolarTech is STEK gecertificeerd

SmartSolarTech uit is specialist in het installeren en onderhouden van warmtepompen en airco systemen en is volgens de CFK wetgeving STEK gecertificeerd. Hierdoor heeft u de garantie dat onderhoud en modificaties volgens de huidige wetgeving worden uitgevoerd en dat u gegarandeerd te maken heeft met een gecertificeerde airconditioning warmtepomp installateur.

Bent u benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden van SmartSolarTech? Neem dan eens contact op, dit kan telefonisch of per mail.

.